Tvättråd

Tvättråd

BOMULLSKJORTOR

Våra skjortor består i det flesta fall av 100% bomull. För dessa skjortor rekommenderar vi tvätt i 40°, med låg centrifugering. Skjortorna skall tvättas med liknande färger. Var noga med att hänga upp skjortorna direkt efter tvätt, då de blir svårare att stryka om de ligger kvar i maskinen för länge. Skaka skjortan lätt några gånger och häng upp direkt på en galge.

Bomullsskjortor kan strykas på 2 prickar på strykjärnet.

MÖRKA SKJORTOR

Skjortor i mörka tyger som marinblått och svart bör man hantera extra varsamt, då de har en tendens att tappa färg snabbare än ljusare varianter. Vi rekommenderar ett tvättmedel anpassat för mörk tvätt och en tvättemperatur på 30° fintvätt. För att undvika att skjortan blir glansig i tyget bör man stryka skjortan ut-och-in samt vara extra varsam när man stryker sömmar och krage. Låg värme på strykjärnet.

FLANELLSKJORTOR OCH ÖMTÅLIGA TYGER

Dessa skjortor består i de flesta fall av 100 % bomull. Tvätta dessa i 30° fintvätt. De har en tendens att krympa något mer och ludda lite om man tvättar för varmt.

ULL / CASHMERE TRÖJOR

Viktigt att tvätta ull/Cashmere väldigt försiktigt. Välj ull program eller om det finns ett ännu mer försiktigt tvätt program. Dra ner centrifugerna till de lägsta . max 400 varv. Låt sedan tröjan plantorka.

Är du osäker så lämna in tröjan till en auktoriserad kemtvätt.

STRUMPOR

Vi rekommenderar att man tvättar våra strumpor i 40°, med liknande färger.

SLIPSAR, NÄSDUKAR & FLUGOR

Kontakta alltid en auktoriserad kemtvätt vid tvätt av siden.

KAVAJER

Kontakta alltid en auktoriserad kemtvätt vid tvätt av Kavajer

ULLBYXOR

Kontakta alltid en auktoriserad kemtvätt vid tvätt av Ullbyxor

BOMULLSBYXOR

Tvätta i 30° fintvätt