La chemise tipsar om några guldkorn i Como

La chemise tipsar om några guldkorn i Como

Como är en av de platser i Italien vi älskar allra mest. Vi reser hit ca 2 ggr per år och har under åren samlat på oss en del favoritställen som vi gärna besöker gång på gång. Läs vidare för att ta del av våra tips på restauranger och barer som vi hoppas du får en chans att upptäcka när du besöker Como.

ALBERGO TERMINUS HOTEL

Bar delle Terme är en av våra favoritrestauranger på hotellet Terminus, precis vid sjöns strandpromenad. Mysig matsal att sitta inne i vid de kallare månaderna på året, samt en fin uteservering när vädret tillåter.

FRESCO COCKTAILSHOP

Fresco cocktail-bar. Den mest innovativa drinklistan i Como; blandas av bartenders som alla är mästare i mixologins konstform. Även klassiker med en twist.

APERITIVO I VILLA BALBIANELLO

Se villan, omgivningen och njut av en buffé av eleganta smårätter till din drink. Har du sett Star Wars: Episode II så kommer du troligtvis känna igen många av de romantiska miljöerna från filmen som spelades in här.

FINESTRA SUL LAGO

En av de vackraste utsikterna i Como. Georges Clooneys villa endast någon km bort. Sitt på terrassen och se solnedgången. De har både fine-dining och magisk pizza som tillagas i vedeldad ugn.

VILLA D’ESTE

Njut av en drink i ett av det mest anrika lyxhotellen Villa d´Este precis vid Como sjön. Beställ en aperitivo innan middagen i deras bar Canova.

MANDARIN ORIENTAL

En av våra bästa middagsupplevelser har vi haft på Mandarin Oriental på andra sidan sjön, i restaurangen l'Aria. Kocken Vincenzo Guarino, från Napoli, tar emot er med elegans och kärlek från södra Italien.

LA GRIGLIA

Uppe i berg/en hittar du restaurangen ”la Griglia”. Egen trädgård och mer lokala mattraditioner från norra Italien och Como-regionen.

CANTINA FRASCA OSTERIA

Bästa enoteca (länk: Wikipedia) för att köpa vin. En djup vinkällare med riktigt bra bredd. Om du beställer in en flaska i restaurangen bjuds du även på olika maträtter till. I Cernobbio.